سازمان ملل متحد اعلام کرد 75 هزار مسلمانی که در منطقه کاچین و استان شان میانمار آواره شدند، در شرایط دشواری به سر میبرند طوری که فقط برای زنده ماندن تلاش میکنند.
به گزارش خبرگزاریها، بر اساس اعلام سازمان ملل آنچه بیش از همه آوارگان را رنج میدهد، شرایط نامساعد غذایی، دارویی و بهداشتی است که در این میان کودکان و سالمندان بیش از سایرین در معرض انواع بیماریها و آسیبها قرار دارند.
در همین ارتباط آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد از دولت چین خواسته است سیاست بازگرداندن پناهجویان میانماری را که به این کشور پناه بردهاند، مورد بازنگری قرار دهد.
دولت چین اخیراً گروههایی از میانماریهای متواری از خشونتهای آن کشور را که به استان یونان چین پناه برده بودند، اخراج کرده است.
سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل با تأکید بر این که سازمان ملل حاضر به هرگونه همکاری و کمک به دولت چین در این زمینه است، گفت: تاکنون حدود پنج هزار میانماری از خاک چین رانده شده و ناگزیر به بازگشت به میانمار شدند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بر اثر حمله بوداییهای افراطی به مسلمانان در ایالت راکین، هزاران نفر وادار به ترک خانه و فرار شدهاند.
یک نماینده پارلمان پاکستان نیز به رسانههای این کشور گفته است: پناهندگان مسلمان میانماری در وضعیت اسفباری به سر میبرند و برای زنده ماندن در کراچی به هر کاری دست میزنند.
شبکه تلویزیونی آچنیوز پاکستان نیز در گزارشی از اوضاع زندگی پناهندگان میانماری، اعلام کرده است: صدها تن از اهالی مسلمان استان آراکان میانمار از راههای غیرقانونی خود را به کراچی رساندهاند؛ چرا که بنگلادش و هند مرزهای خود را به روی مسلمانان بستهاند.
این نماینده مجلس پاکستان گفته است: صدها تن از آوارگان میانماری در محلههای حاشیهای شهر کراچی ساکن شدهاند.خبرنگار سی.ان.ان نیز در گزارشی به وضعیت تکان دهنده آوارگان مسلمان در میانمار پرداخت و گفت: سیتوه، بزرگترین شهر استان راخین است اما ورود به آن به علل امنیتی بسیار دشوار است. دولت میانمار از ورود ناظران مستقل و خبرنگاران خارجی به این شهر جلوگیری میکند و گزارشگران محلی نیز اجازه ندارند هر خبری را منتشر کنند. گرچه شهر آرام و ساکت بود اما خفقان در آنجا بشدت احساس میشد.
این خبرنگار گفت: چندین مسجد در این منطقه به طور کامل ویران شده یا بشدت آسیب دیده است. بخشی از شهر که زمانی محل سکونت 10 هزار مسلمان بود به طور کامل با خاک یکسان شده است. هنوز در میان خرابیها آثاری از ساکنان قبلی منطقه دیده میشود. این جامعه به طور کامل از این منطقه محو شده است. خانهها و ساختمانها در این منطقه طوری با خاک یکسان شده است که گویا بلای طبیعی آمده است. به گفته منابع خبری از خردادماه گذشته تاکنون صدها هزار نفر از مسلمانان میانمار بی خانمان شده و دهها روستای آنان به آتش کشیده شده است.
در حال حاضر 110 هزار نفر از مسلمانان میانمار در 9 اردوگاه کشور تایلند که در نزدیکی مرز میانمار و تایلند مستقر است، زندگی اسفباری را میگذرانند. کشور میانمار بویژه منطقه مسلماننشین آراکان دارای منابع بکر نفت، گاز، جنگل با چوبهای مرغوب و 90 درصد معادن یاقوت جهان است.
از جمعیت 61 میلیون نفری میانمار حداقل دو و نیم میلیون مسلمان هستند که اکثر آنها در منطقه آراکان زندگی میکنند.
کلمات کلیدی :